Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony visszaszólt az Operatív Törzsnek

Létrehozva:

Az Operatív Törzshöz – mint ma elmondták – nem jutott el Karácsony adatkérése. A főpolgármester csípőből tüzelt.

Karácsony Gergely több Facebook-posztban is jelezte: a fővárosra vonatkozó adatokat kért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és az Operatív Törzstől. Legutóbb szombati posztjában jelezte: „Ma sem adott választ az Operatív Törzs arra, megkapjuk-e végre a kormánytól a Budapestre vonatkozó fertőzöttségi adatokat. Pedig ezekre egyre nagyobb a szükség, a város újranyitásának tervezése miatt, de azért is, mert szaporodnak az ellentmondások, egyre több a tisztáznivaló.”

Az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzott: Karácsony adatkérése nem futott be hozzájuk.

A Pesti Hírlap délelőtt kereste a főpolgármestert, hogy megtudjuk: milyen formában, mikor és kitől kért adatokat a járvánnyal kapcsolatban. Választ nem kaptunk, de jelezték: Karácsony a közösségi médiában reagál az Operatív Törzs bejelentésére.

„Hallom, hogy kérésem a Budapestre vonatkozó adatok nyilvánosságáról nem jutott el az Operatív Törzshöz. Ha nem tévesek az információim, az Operatív Törzs egy kormányzati szerv, ezért is sajnálatos, hogy ezek szerint a Miniszterelnökség nem továbbította a levelemet. E-mailben is elküldtem, arra az esetre, hogy ha nem továbbította volna a posta. Úgy látszik, az erről született több tucat cikk sem volt elég, így hát elküldöm nekik közvetlenül. Vagy vigyem el személyesen? Ezen ne múljon, hogy végre tisztán lássunk” – írta a főpolgármester kora este.

Legnépszerűbb cikkeink