Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Negyvenhat kórházi dolgozó lett pozitív Tatabányán

Létrehozva:

Április végén kezdte meg a dolgozók szűrését a Szent Borbála Kórház. Negyvenhat dolgozónál is kimutatták a koronavírust.

„Napi adatok szerint kilencvenhét munkatársunk esett ki a munkából, eredményünkre még várunk. Negyvenhat igazolt fertőzött kollégánk van, közülük egy kap kórházi kezelést, lélegeztetőgépen kórházi dolgozó nincs” – írja Facebook közleményében a kórház. A 444.hu mutat rá, ez az a kórház, ahol áprilisban egy beteghordó belehalt a fertőzésbe. Ez után Müller Cecília zárlatot rendelt el az intézményben a vírus terjedése miatt.

A kórház április 30-án kezdte meg a fokozott kockázatnak kitett dolgozók szűrését, naponta 300 főn végzik el a teszteket, ezzel is remélve, hogy minél előbb újra kinyithatja kapuit az intézmény. Ezzel a módszerrel 5 nap alatt mindenkit le tudnak tesztelni, a vizsgálatokat pedig kétnaponta ismétlik, hogy kiderüljön a fertőzöttek pontos száma.

A kórházi dolgozók mellett a betegeket is tesztelik, és miután őket hazaengedik szakaszosan zárófertőtlenítik a kiürült osztályokat. „ A fertőtlenítéshez kaptunk új adományokat is: négy levegőfertőtlenítőt és három darab ózongenerátort. Mindezekkel, és egy pályázaton elnyert UV-C sugárzással működő nagy teljesítményű robot segítségével haladunk kórteremről kórteremre és osztályról osztályra” – írja a kórház.

Legnépszerűbb cikkeink