Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Most összefogásra van szükség” – reagált a Fidesz Pikó András szavaira

Létrehozva:

Most a járvány elleni védekezés és az emberéletek megmentése a legfontosabb a Fidesz szerint, Pikónak nem most kéne megvívni politikai harcait a legnagyobb kormánypárt szerint. 

Pikó András komor hangú Facebook-bejegyzésben sorolta fel, milyen fejlesztéseknek inthet búcsút a VIII. kerület, miután 1 milliárdos fejlesztési kerettől szabadította meg a kormány a koronavírus elleni küzdelem jegyében. Egyben lemondásra szólította fel Kocsis Máté parlamenti képviselőt, amiért a fideszes frakcióvezető nem tudta megakadályozni ezt a húzást.

A Fidesz reagált Pikó mondandójára: „A koronavírus-járvány elleni védekezésben összefogásra van szükség,

ez most nem a politikai csetepaték ideje.

A kormány több ezer milliárd forintot fordít arra, hogy a járvány káros hatásait enyhítse, ebben a közös teherviselésben pedig részt kell venniük a multinacionális cégeknek, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak is.”

„Értetlenül állunk azelőtt, hogy a józsefvárosi polgármester kivonná magát ez alól a közös teherviselés alól, hiszen ő is tudja, most emberéletekről, az emberek egészségének védelméről van szó, az most legfontosabb feladat. A védekezés mind az egészségügy, mind a gazdaság és a munkahelyek védelme szempontjából áldozatvállalást követel mindenkitől, ezért arra kérjük Pikó Andrást,

ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához.”

A kormány a veszélyhelyzet elrendelése óta

közel 10 milliárd forintot adott sportberuházásokra, sportlétesítmények fejlesztésére.

Legnépszerűbb cikkeink