Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Csapatosan le tudják győzni a méhek az ázsiai óriás lódarazsat

Létrehozva:

Videó is bizonyítja, hogy a jóval kisebb méhek képesek legyőzni azokat az ázsiai óriás lódarazsakat, amelyek csak Japánban évente 50 ember életét követelik. Gyakorlatilag megfőzik.

A Twiterre került fel egy videó, amiben jól látszik: a méhek a kaptárba csalják a többszörösen nagyobb Ázsiai óriás lódarázst, majd az egyikük feláldozása után tömegesen vetik rá magukat. Ahogy azt már a Pesti Hírlap is megírta, az ázsiai lódarázs nemes egyszerűséggel lefejezi a méheket, így képesek kiirtani egy egész kaptárnyi sereget. A mostani videó azonban bebizonyította, hogy egységben az erő, a kis méhek is képesek felvenni a harcot egy náluk sokkal nagyobb és veszélyesebb rovarral.

Japanese Giant Hornet Scout Killed by Asian Bees YouTube

No Description

Katy Prudic az Arizóniai Egyezem docense szerint a méhek egyfajta csapatvédelmet fejlesztettek ki a lódarázs ellen. „Amikor egy ázsiai lódarázs rátalál egy kaptárra, a méhek odacsalogatják, majd együtt csapnak le az áldozatra és ütögetik a szárnyaikkal, amennyire csak tudják. Emiatt megemelkedik a hőmérséklet, ami miatt a lódarázs és a hozzá legközelebbi méhek elpusztulnak, de a kaptár többi tagja megmenekül.”

Legnépszerűbb cikkeink