Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Meghalt 11 magyar beteg, több mint ezer koronavírus-fertőzött fekszik kórházban

Létrehozva:

3035-re emelkedett az eddig azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon − közölte a koronavirus.gov.hu hétfő reggel.

A kormányzati portálon azt írták, hogy hétfőtől részletesebb adatokat közölnek a honlapon: külön is feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, ez azokat jelenti, akik még koronavírussal fertőzöttek és még nem gyógyultak ki abból, kórházban vagy otthonukban vannak. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, illetve a vidék adatai.

Jelenleg 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elhunytak száma 351-re emelkedett. 630-an már gyógyultan távoztak a kórházból. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 459-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 83 958.

Hétfőtől megkezdődik a védekezés második szakasza.

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljék a járvány „berobbanását”.

Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont hétfőtől új szabályok lépnek életbe. Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása, például az 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

  • Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei.
  • Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1484 ember) és Pest megyében (401) van a legtöbb fertőzött.
  • Ezt követi Fejér megye (304), Zala megye (139), Komárom-Esztergom megye (137), és Csongrád megye (101).
  • Vas megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

Legnépszerűbb cikkeink