Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Csányi Sándor: „Mély a válság, de nem lesz tartós”

Létrehozva:

Csányi Sándor OTP-vezér egy videókonferencián beszélt az OTP-ről, a gazdaság állapotáról, befektetésekről. 

Home office-ban dolgozik, napi 10-12 órát beszél munkatársaival videókonferencián Csányi Sándor milliárdos üzletember, mondta el a Brain Bar beszélgetésén, amit a Forbes szemlézett.

Az OTP jó állapotban van, nincsenek gondjai, most a kis és középvállalkozások vannak jobban kitéve a válságnak szerinte. A legjobb stratégia nekik most a költségminimalizálás, illetve a technológiai fejlesztés. „Összességében nagyon mély ez a válság, de nem gondolom, hogy tartós lesz. Be fog indulni az élet, és az lesz versenyelőnyben, aki felkészül az indulásra.” Magyarországtól U alakú kilábalást vár a válságból. Úgy látja, a járványnak nem lesz második hulláma.

Az exportot az államnak kéne pörgetni stratégiailag fontos vállalatok támogatásával, a fogyasztás be fog zuhanni a munkanélküliség és az alacsonyabb bérek miatt. A beruházások viszont úgy tűnik, maradnak.

A válság arra tanít, hogy a cégeknek kontrollálni kell az ellátási láncot, és megerősíteni a gyenge pontokat, a Mizónál például gondok voltak az olasz kupak beszerzésével, ami megakasztotta az egész termelési folyamatot.

A nemzetközi szolidaritás szerinte összeomlott, a WHO és az EU nem sokat tudott hozzátenni a dolgokhoz.

Befektetési tanácsot is adott Csányi: most a kockázatos cégek helyett olyanokba érdemes fektetni, amelyek a lakosságot szolgálják ki, mint a Coca-Cola, mert ezek korrigálnak a visszaesés után, és folyamatosan jövedelmeznek nagyobb idősoron nézve.

Legnépszerűbb cikkeink