Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Azoknak kell szolgálóivá válnunk, akiknek szolgálója nincsen” – Göncz Árpádra emlékszik Karácsony Gergely

Létrehozva:

A néhai köztársasági elnök megmutatta, politikusnak lehet hite és tisztessége, nem csak érdeke, írta ki a Facebookra a főpolgármester.

Göncz Árpádra emlékszik a budapesti főpolgármester a szabadon választott Parlament első ülésének napján, amikor az Országgyűlés emléknapot is szervezett, amin egyedül a kormánypártok vettek részt. Karácsony Gergely a Facebookon azt írja, „a mából nézve szinte elképzelhetetlen, hogy

létezhetett tekintély mindenféle kivagyiság nélkül.

Hogy igenis van méltóság, ami közvetlen és derűs. Hogy volt idő, amikor még jutott hely az őszinte szavaknak a közbeszédben. Hogy politikusnak, államvezetőnek lehet szilárd hite és megkérdőjelezhetetlen tisztessége, nem csak érdeke.”

A köztársaság azóta eltűnt, írja a főpolgármester, „ha valaki tudni akarja, hogyan tűnik el a köztársaság minden értéke az életünkből, milyen az, amikor egy közjogi méltóságot méltatlanná tesz a szuttyos gyűlölete, akkor nézze ennek a 30 éve megalakult Országgyűlésnek mai fura urát,

aki kirekeszti a nemzetből a vele egyet nem értő ellenzéket”

– utalt Kövér László elhíresült szavaira.

A jelenlegi helyzetről azt mondja, „a járvánnyal való küzdelem tapasztalatai egy irányba mutatnak, hogy fenntarthatóbb és emberségesebb politikára, zöld és szociális fordulatra van szükség. Ez Magyarország legjobb esélye. És most aztán végképp hallgatunk Göncz Árpád elmondott szavaira: azoknak kell szolgálóivá válnunk, akiknek szolgálója nincsen. Budapestnek most – most is – példát kell mutatnia ebben.”

Legnépszerűbb cikkeink