Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„’50-es évek: aki bírálta a hatalmat, imperialista ügynök”

Létrehozva:

Repülőről lefotózta az Orbán-birtokon zajló eseményeket, egy provokátor ráfeküdt az autójára, Kövér László szerint pedig társaival együtt nem tekinthető a nemzet részének ‒ és még nincs vége Hadházy Ákos hetének.

Kövér László házelnök azt nyilatkozta a Demokratának, hogy az ellenzéket nem tekinti a magyar nemzet részének, hanem a világelit komprádor alakulatának. 

HÁ: Ami Kövér Lászlóval történik, az egy nagyon szomorú dolog, nem szívesen foglalkozom ezzel az emberrel. Mi tud lenni néhány évtized alatt egy emberből, ez roppant szomorú. A másik pedig az, hogy ez egy egyszerű kommunikációs panel, amit Oroszországból importáltak, ott kezdték ezt a propagandapanelt.

De már a kommunizmusban is ez ment, a Fideszben elég sokaknak vannak kommunista kapcsolataik, elég sokan lehetnek a titkosszolgálatokból, mert különben nem akarnák titkolni az ügynökügyet. Ha visszatekintünk az ’50-es évekre, ott is ez ment, aki bírálta a hatalmat, az imperialista ügynök volt.

Hétfőn dudálós-autós tüntetés volt a Clark Ádám téren, amelyen megbüntette a rendőrség a résztvevőket, hogy megsértették a KRESZ szabályait. Ezzel kapcsolatban panasszal él?

HÁ: Mi kértük, hogy akit megbüntettek, jelentkezzen, mert jogilag nem áll meg, amit a rendőrség csinált. A mi jogászaink szerint, ugyanis ezek az emberek nem indokolatlanul használtak hangjelzést, hanem kinyilvánították a véleményüket, és ez magasabb rendű alapjog, mint a KRESZ rendelkezései. Nem veszélyeztettek vele senkit sem, úgyhogy aki nem ismerte el, hogy vétkezett, és emiatt feljelentették, annak védhető ügye van.

Politikailag meg azt gondolom, egyértelmű ezek után, hogy a miniszterelnök azt szeretné, ha a magyar nép némán, vigyázállásban nézné végig a legeszementebb intézkedést is. Nem szeretné, ha a nép felemelné a szavát például az ellen, hogy a kórházakat kisöpörték, magatehetetlen embereket hazaküldtek. Továbbá amiről kevesebbet beszélnek, hogy hosszú ideje be sem engednek sokakat a kórházakba, elmaradhatnak komoly beavatkozások is; ez teljesen indokolhatatlan.

Két oka lehet, vagy a járványszámok nem igazak, vagy arra készülnek, hogy szabadon engedjék a járványt, hogy minél hamarabb essünk túl az egészen, és akkor nagyon hamar kaotikus állapotok lennének a kórházakban.

Amikor napvilágra kerültek a kormány kórházi háttérszámításai, akkor a modellszámítások arról tanúskodtak: elképzelhető hogy nagyon sok beteg lehet, de csak szeptemberben.

HÁ: Igen, egyrészt csak akkor, de lehetett hallani, hogy már március elejétől szabadságolások voltak, a normál ellátás csak alapjáraton működött, működik, ez azt jelenti, hogy nincs kormányzás. Másrészt nem szükségszerű, hogy nagyon sok beteg lesz. Mert nemcsak az elkülönítéssel, karanténnal lehet operálni, hanem tömeges tesztelés és maszkhordás is van ‒ a kormány mindkét utóbbit tagadta, hogy ezekre szükség van. A karanténra addig van szükség, amíg a tömeges tesztelés és a maszkhordás strukturális feltételeit meg nem teremtik. Tömeges megbetegedés akkor lesz, ha a kormány akarja, ha annyira lazít, és felelőtlenül lazít a szabályokon, akkor van ennek veszélye, de azok sem most.

Bede Zsolt ráfeküdt az autójára, majd amikor ön megmozdult, kihívatta a mentőt, mondván: ön elütötte. Azt ígérte, hamis vád miatt feljelentést tesz. Megtette?

HÁ: Persze, beadtuk a feljelentést az ügyészségen hatóság félrevezetéséért, hamis vádért, garázdaságért, személyi szabadság megsértéséért, hiszen ő odalépett és akadályozta, hogy tovább haladhassak, ráfeküdt a motorháztetőmre. Ami sajnos kimaradt a feljelentésből, az a biztosítási csalás. Ugyanis ő azzal, hogy kihívta a mentőt, mégpedig járványhelyzetben, miközben szemmel láthatóan semmi szüksége nem volt erre, semmiféle sántaságot nem mutatott, látszik a felvételeken, hogy hogyan rohangált még egy fél órán át, ezzel biztosítási csalást is elkövetett szerintünk.

A Facebookon ismét képeket közölt a hatvanpusztai építkezésekről, itt ugye az Orbán-család birtokán épül mélygarázs, és több minden más is, hivatalosan majorság és porta, de egy újabb föld alatti építkezést is dokumentált, és lebontottak egy műemlék épületet. Ezeket a képeket ön készítette?

HÁ: Igen, egy ötvenéves bérelt kis Cessnával repültem be és fotóztam le az építkezést.

Érdeklődött a hatóságoknál azóta? 

HÁ: Igen, elküldtem már a kérdéseimet, mert korábban olyan levelet kaptam, hogy semmilyen örökségvédelmet érintő határozat nem volt a beruházással kapcsolatban. Most rákérdeztem, hogy ezt mégis hogy, hiszen úgy tudom, műemlék épületet nem lehet engedély nélkül lebontani.

És azzal kapcsolatban, hogy mi minden épülhet ott a majorságon és portaépületen túl?

HÁ: Ez is kérdés, és ezt is tisztázni kell. Amikor én kérdeztem a hatóságokat, hónapokig nem válaszoltak, és nagy nehezen két válasz jött, hogy porta épül és majorság. A nyilvános adatbázisok alapján még mélygarázs építésére találtam információt. A legközelebbi lakott település 5 km-re van, ehhez képest egy mélygarázs épül, 1000 nm körüli alapterülettel, sőt ez meg is épült, ahogy láttam. Ehhez képest egy 1000 nm-nél is nagyobb földalatti épület, annak nem láttam eddig a nyomát.

Legnépszerűbb cikkeink