Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Már 30 millió munkanélküli van az Egyesült Államokban

Létrehozva:

Tovább nő a munkanélküliség a koronavírus-járvány miatt az Egyesült Államokban. A tendencia ugyan csökkenő, de a számok rosszabbak a vártnál. 

Az elmúlt héten 3 millió 839 ezer ember folyamodott első alkalommal munkanélküli segélyért, így összesen már 30 millióan vannak munka nélkül az országban – derül ki az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma által hetente közzétett adatokból csütörtökön. Múlt héten ez a szám magasabb volt, 4 millió 442 ezer, de az elemzők ennél jobb adatra, 3,5 millió körüli kérelemre számítottak.

30 millió ember az több, mint Nepál összlakossága.

Immár a hatodik egymást követő héten állt a milliós küszöb fölött az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma. Közgazdászok arra számítanak, hogy a munkanélküliségi ráta elérheti a 20 százalékot is áprilisban. Ennél rosszabb értéket, 25 százalékot az 1930-as évek nagy gazdasági válságában mértek.

Az Egyesült Államok bruttó hazai terméke 4,8 százalékos évesített ütemben csökkent az első negyedévben. A koronavírus-járvány becslések szerint az amerikai gazdaság teljesítményének negyedét viszi el a folyó negyedévben, sőt egyes elemzők 40 százalékot is elképzelhetőnek tartanak.

Legnépszerűbb cikkeink