Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Elhunyt Irrfan Khan – ő alakította az idős Pit

Létrehozva:

Fotó: Tommaso Boddi/Getty Images for IMDb/AFP

Az indiai filmgyártás kiemelkedő alakja, Irrfan Khan 53 évesen távozott – írja a The Guardian. Gettómilliomos, Jurassic Park, Wes Anderson és persze Hollywood mellett Bollywood.

A színész számtalan bollywoodi filmben volt látható, de Indián kívül az amerikai filmgyártás is felfedezte magának, igaz, csak kisebb szerepekre. Többek közt olyan kasszasikerekben láthattuk, mint a Gettómilliomos, a 2012-es A csodálatos Pókember, a Jurassic Word, a Pi élete, sőt Wes Anderson kifejezetten a számára írt egy szerepet Utazás Darjeelingbe című filmjéhez.

Bollywoodban – bár ő ezt a kifejezést nem szerette, hiszen az indiai filmnek semmi köz sincs Hollywoodhoz – kimagasló és közkedvelt színész volt. Pályáját 1988-ban kezdte a televízióban, a nagy áttörést a 2001-ben bemutatott, A harcos című, Indiában forgatott kalandfilm jelentette számára.

Irrfannál korábban már lassan növekedő daganatot diagnosztizáltak, kedden egy mumbai kórház intenzív osztályára került vastagbél-fertőzéssel, de szerdán már a halálhírét jelentették be. Színésztársa, Amitábh Baccsan egy olyan tehetségnek nevezte, aki nagyban hozzájárult a világ filmgyártásához, halála hatalmas űrt hagy a nemzetközi moziban.

A Wall Street Journal riportfilmjével emlékezünk rá:

Legnépszerűbb cikkeink