Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bringasávot kap a Nagykörút, egy sávra szűkül az autóforgalom

Létrehozva:

Az új kerékpársávok között lesznek ideiglenesek, és olyanok is, amelyek régóta tervben vannak, és a rendkívüli helyzet csak a megvalósulásukat gyorsítja fel.

„A mindkét irányú útpályán felfestett kerékpársáv miatt a körút az autók számára átmenetileg egysávos lesz, a jelentősen visszaesett közúti forgalom miatt azonban nem számítunk érdemi közúti torlódásokra” – írja a BKK közleménye.

Mint arról korábban hírt adtunk, több nagyváros, így New York, Mexikóváros, Berlin mellett Budapest is elkezdte kijelölni az ideiglenes járványügyi kerékpársávokat, ugyanis

a kerékpárral közlekedők száma a járvány hatására nőni kezdett, miközben az autóforgalom és a tömegközlekedés kihasználtsága csökkent.

Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke akkor úgy nyilatkozott a Pesti Hírlapnak, hogy az új kerékpársávok között lesznek ideiglenesek, és olyanok is, amelyek régóta tervben vannak, és a rendkívüli helyzet csak a megvalósulásukat gyorsítja fel.

Első lépésként a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszon, második lépésként a Tétényi úton, a Bartók Béla út – Etele út között kezdődött el a munka, harmadik lépésként pedig az Üllői úton alakítottak ki új kerékpársávot a Budapest Közút munkatársai. Így immár a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút között is biztonságosabban lehet kerékpározni.

Security Check Required

No Description

Az elmúlt hónapokban 27 ponton alakítottak ki úgynevezett B+R parkolókat, amelyek összekötik a kerékpáros és a közösségi közlekedést. Bár a kerékpársávokat ideiglenesen, a járvány idejére hozták létre, bíznak benne, hogy minél több megmaradhat közülük a járvány után is – írta ki Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldalára vasárnap, a járvány miatt elmaradt „I bike Budapest” biciklis felvonulás tervezett napjára időzítve.

A Nagykörút józsefvárosi, erzsébetvárosi és terézvárosi szakaszán létesülő kerékpársávról a BKK közleménye azt írja, hogy az ideiglenes forgalmi állapot várhatóan szeptemberig marad fenn. A körút mindkét útpályáján irányhelyes kerékpársávot, a fontosabb kereszteződések előtt nyitott kerékpársávot festenek fel, amit folyamatos haladásra csak biciklisek használhatnak, gépjármű csak jobbra kanyarodás előtti besoroláskor veheti igénybe, vagy más manőverezés céljából – mindig a kerékpárosnak elsőbbséget adva – hajthat rá.

Legnépszerűbb cikkeink