Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Magyar Hang: Az újbudai Szent Imre kórházban is kitört a járvány

Létrehozva:

Ellentmondásosak az információk: az orvosigazgató szerint minden dolgozó mintája negatív lett, más források szerint húsz dolgozó fertőzött. Az Operatív Törzs és az Emmi nem reagál a Magyar Hang kérdéseire, nem sietik tisztázni a kérdést. 

Közel száz beteg és húsz dolgozó lett koronavírusos az újbudai Szent Imre kórházban – írja a Magyar Hang. Jelenleg 50-60 embert ápolnak a „vörös zónában”, közülük többeket lélegeztetni kell. Az, hogy az intézmény osztályai között hogyan terjedhetett el a járvány, még nem tisztázott, de a kórházba a tünetmentes fertőzöttek vitték be a vírust. Egy vezető beosztású orvos korábban azt mondta a Magyar Hangnak, hogy – követve a központi iránymutatást és más intézmények gyakorlatát – csak azokat a kezelésre érkezőket és dolgozókat tesztelték, akiknél felmerült a fertőzés gyanúja. Ez a gyakorlat mára szigorodott.

Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója az MTI-nek azt mondta: minden kollégájukat letesztelték, és minden minta negatív lett. A kórházban eddig 1926 tesztet végeztek, ez ötszörösen meghaladja a többi kórház adatait.

A Magyar Hang információi szerint a „vörös zónában” a légkondicionálót sem használják, megelőzve ezzel a vírus továbbterjedését. Az intenzív osztályon dolgozók viszont nehéz és meleg védőöltözetet viselnek, és egy-egy műszak után már most is csavarni lehet ruházatukból a verejtéket. Nyáron a helyzet minden bizonnyal még nehezebben lesz elviselhető, mint most.

Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának főorvosa azt mondta az MTI-nek, hogy minden orvos és szakdolgozó biztonságban érzi magát, és felkészültek a tömeges megbetegedések szakaszára. A kórház ágyainak hatvan százalékát, 410 ágyat felszabadítottak.

A Népszava már április elején arról írt, hogy a Szent Imre kórház érsebészeti osztályán nincs ügyelet, mert az orvosokat karantén alá helyezték.

Legnépszerűbb cikkeink