Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Cserhalmi György is fél a koronavírustól

Létrehozva:

Fotó: Stekovics György / Wikipédia

A Nemzet Színésze beszélt a környezetvédelemről, öregedésről, arról, hogy most gyógyult ki a rákból, és azt is elárulta, mi a különbség a propaganda és a színészet között.

„Utoljára Pinochet Chiléjéből láttunk ilyen drámai felvételeket a stadionokban letakarva heverő holttestekről. Háborús, a hétköznapi eszközeinkkel leírhatatlan történet zajlik velünk” – mondta Cserhalmi György a 24.hu-nak adott interjújában. A 72 éves színész azt is elárulta, hogy aggódik az unokái és a megélhetése miatt, és a vírustól is fél.

Cserhalmi nemrég gyógyult meg a rákból, és átesett egy hasnyálmirigy-beavatkozáson is. „Nem beszéltem róla nyilvánosan, mert azt javasolta a doktornő, hogy maradjon ez kettőnk édes titka, de félelmemben csak kifecsegem.”

Azt is elárulta, hogy szerinte mi a különbség a propaganda és a színészet között. „Kifejezetten felbőszít, hogy a hatalom, a propaganda politikai terméket csinál a bevándorlókból. A mostani hatalmat pusztán a cinizmus hajtja, direktben gonosz, nincs benne semmi emberi. A színész viszont ábrázol, szakmából viszi filmre, színpadra a gonoszt, akit emberi tulajdonságokkal ruház fel, hogy megindokolja, miért olyan, amilyen.” Erre példaként Latinovits Zoltán egyik alakítását hozta szóba, aki a visszaemlékezése szerint gyakran került heves vitába Fábri Zoltán rendezővel.

A színész korábban az LMP-ben is politizált, szenvedélyes környezetvédő.

Az, aki kilöki a bokrok alá a levert fürdőszobacsempéjét, és aki bepöcköli a virágágyásba a cigit, az nem hazafi

– mondta az interjúban.

Legnépszerűbb cikkeink