Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Operatív Törzs: egyre több a kórházba kerülő beteg; még mindig otthon kell maradni; a kormány továbbra is adót csökkent

Létrehozva:

Izer Norbert adóügyi államtitkár 300 milliárdos kedvezményről, Müller Cecília a védőoltásokról, Kiss Róbert pedig a kijárási korlátozásról beszélt. Operatív Törzs, online sajtótájékoztató, 2020. április 25., szombat.

Politikai fronton semmi újat nem tartogatott a szombati sajtótájékoztató, egy adóügyi szakpolitikus összegezte a már megjelent, adóügyeket érintő kormányhatározatokat. A tisztifőorvos mára tolta Szent György napját, pedig tegnap is állt mellette rendőr, aki most alezredesi csillagokkal felszerelve figyelmeztette a lakosságot.

Kormány: adócsökkentés, adócsökkentés, halasztás

A virágcserepek mögött egyre gyakrabban jelenik meg valamilyen kormánypolitikus, hogy elmondja, a kormány milyen lépésekkel kívánja orvosolni a járványból fakadó gazdasági válságot, most Izer Norbert volt soron, és olyan elemeket tételesített, amik közül sokat már hetekkel ezelőtt is tudtunk.

Az államtitkár szerint a kormány továbbra is az adócsökkentést preferálja, mint mondta, a csökkentéseknek köszönhetőn 300 milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál.

Országos tisztifőorvos: emelkedik a kórházi kezelést igénylők száma

A kórházban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma emelkedő tendenciát mutat – emelte ki Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Mint mondta, a járvány alatt is rendben zajlik a kötelező védőoltások beadása.

„A magyar védőoltási rendszer kivételes az egész világon, Magyarországon tizenkétféle fertőző megbetegedéssel szemben 99,8 százalékos átoltottság van”

– tette hozzá.

Az Operatív Törzs online tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekről

Az Operatív Törzs online tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekről.

Ezen felül a HPV (humán papilloma vírus) elleni védőoltás is biztosított. Megjegyezte, bíznak benne, hogy a kutatók az új koronavírussal szemben is kifejlesztik a védőoltást.

Elmondta, hogy az elmúlt napon elhunyt 12 beteg egyike 41 éves volt. Hozzátette: ő baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, arra rakódott rá a koronavírus-fertőzés. A tisztifőorvos köszönetet mondott a kutatók, az egészségügyben dolgozók, valamint Szent György-nap alkalmából (Szent György napja tegnap, április 24-én volt – a szerk.) a rendőrök folyamatos munkájáért a koronavírussal szemben.

Rendőrség: fokozatos, szigorú menetrend lesz a feloldásban

Kiss Róbert rendőr alezredes is ott volt, ő hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány korábbi döntése értelmében május 3-ig maradnak érvényben a jelenlegi korlátozások.

„Az új szabályokról a kormány rendeletben fog dönteni, továbbra, addig azonban csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat”

– mondta Kiss. Hozzátette: a települési önkormányzatok erre a hétvégére is meghatározhatnak szigorúbb szabályokat, az élet újraindítása, a korlátozó intézkedések feloldása pedig csak fokozatosan, szigorú menetrend szerint lehetséges.

Legnépszerűbb cikkeink