Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Év végétől nincs, aki üzemeltesse a BKK jegyautomatáit

Létrehozva:

Fotó: Tony Bowden/Flickr

Lejár a jelenlegi üzemeltetővel kötött szerződés, hosszabbítani nem lehet, a tendert pedig elsöpörte a koronavírus-járvány.

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. visszavonnia azt a több mint 9 milliárd forint értékűre becsült tendert, amit még januárban írt ki a jegy- és bérletkiadó automata hálózat üzemeltetésére, illetve továbbfejlesztésére – írja a G7, hozzátéve, hogy ennek értelmében decembertől nem lesz, aki üzemeltesse a BKK árbevételének 60 százalékát szállító automatákat. A feladatot jelenleg a T-Systems látja el, de a szerződés még a BKK állítása szerint is lejár decemberben, és úgy tűnik, már meghosszabbítani sem lehet.

A lap rákérdezett a tender lefújásának okaira a BKK-nál, a kapott válaszokból egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés áll a háttérben. A közbeszerzést a korlátozó intézkedések miatt – hiába volt a BKK szerint több érdeklődő is – technikailag sem lehetett volna lebonyolítani a belőtt decemberi határidőre, de legalább ennyire fontos, hogy jelen körülmények között pénz sincs rá – válaszolták a lapnak. A cég menetdíjbevétele 80 százalékot zuhant, és emiatt a teljes költségvetést át kellett alakítani.

Amint a G7 ismerteti: „A jövőről mindössze ennyi szerepelt a közleményben: a vállalat elkötelezett abban, hogy a jegykiadó automatákkal kapcsolatos minden jövőbeli lépés a jogszabályok, a transzparencia mellett történjen.”

Legnépszerűbb cikkeink