Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Tisztességtelen volt az Ékszer TV kézfertőtlenítős műsora az ATV-n, folyik a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata

Létrehozva:

A tévében kézfertőtlenítős reklámot mostak össze a vészhelyzetről szóló tájékoztatásokkal. Az NMHH szerint ez nem szabálysértő, de tisztességtelen, ők mégsem folytathatnak hatósági vizsgálatot. A GVH viszont igen. 

Március 12. és április 1. között kerültek adásba az Ékszer TV műsorai az ATV-n, aminek az egyik epizódjában például 60 ezer forintért reklámoztak egy liter kézfertőtlenítőt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához tizenegy bejelentés érkezett a műsorral kapcsolatban.

Az NMHH szerint a műsor nem volt szabálysértő, de az tisztességtelen volt, hogy a reklám összemosódott a veszélyhelyzettel kapcsolatos tájékoztatásokkal, és nélkülözhetetlennek nevezték a kézfertőtlenítőt. Étrend-kiegészítőket is reklámoztak, ezeket pedig életmentő csodaszereknek állították be. A hatóság továbbította a bejelentéseket a Gazdasági Versenyhivatalnak, akik már április 14-én eljárást indítottak az ügyben.

A Médiatanács kiemelte, hogy az NMHH ugyan nem folytathat le hatósági eljárást hasonló ügyben, de vizsgálja annak lehetőségét, hogy az ilyen jellegű panaszok kezelésére a jövőben megoldást találjon.

Legnépszerűbb cikkeink