Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ma este Elon Musk újra műholdakat ereget, és kis szerencsével ön is láthatja a rakétáját!

Létrehozva:

satflare.com

A legendás mérnök az űrből szeretné ellátni a világot internettel, ezért sok ezer műholddal szórja meg a világűrt. Ma is felbocsát jó 60-at, és a Falcon–9 rakéta Magyarország felett is elsuhan.

A valódi Vasember, a Tesla feje, Elon Musk mostanában szórja tele az űrt kis műholdakkal a Starlink projekt keretében, úgyhogy ha nemrégiben az égen sok kis mozgó, apró fénypontot látott, az nem a rossz minőségű alkohol vagy a karantén hatására beállt őrület jele volt, hanem annak lehetett tanúja, hogy a többször használatos Falcon–9 rakéta szétszórta a 260 kilós kis műholdakat.

A SpaceX, Musk űrcége azért teszi mindezt, hogy az egész Földet lefedő, független és gyors internethálózatot tudjon kiépíteni. Ehhez több ezer műholdra lesz szükség, a lefedett terület 2021-re már elég nagy lesz. Naponta hat műholdat szerelnek össze, és akár 60-at is szét tud szórni a Falcon–9 belőlük.

Ezen az oldalon tudja majd követni a mai fellövést és szétszórást, de Dél-Nyugat-Magyarországról látni is lehet majd a rakétát, ahogy elsuhan felettünk – ezen az oldalon pedig azt nézheti meg, hogy a tartózkodási helyén látható lesz-e és mikor műhold-eregetés. De megadhatja az e-mail-címét is, és akkor értesítést kap arról (angolul), mikor kell felnéznie.

A szerdai eregetés 22 óra után ér Magyarország fölé, a szerencsések akkor láthatják a Falcon–9-et is elhúzni az égen.

A budapesti lakosok azonban nagy valószínűség szerint kimaradnak az élményből, ők nagyon kicsi esélyjel kapják el tekintetükkel az űrhajót.

Legnépszerűbb cikkeink