Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Koronavírusos a köztévé egyik munkatársa

Létrehozva:

Fotó: Google Maps

Először a hozzátartozóinál, majd a munkatársainál is kimutatták az új koronavírus-fertőzést. Az esetet az MTVA vezetősége is megerősítette.

Április 5-én volt utoljára dolgozni az a közmédia munkatárs a Kunigunda úti épületben, akinél időközben kimutatták a koronavírust – írja a 444.hu. A lap megszerezte Papp Dániel vezérigazgató levelét, amelyet hétfőn küldött ki az MTVA munkatársainak. Ebben azt írja, hogy miután a munkatárs hozzátartozói pozitív tesztet kaptak, őt házi karanténra kötelezték, nem mehetett dolgozni, majd április 17-én az első tünetek is megjelentek nála.

Papp Dániel levelében azt írja, hogy megkezdték a kontaktkutatást, feltérképezték a munkavállaló mozgási és esetleges érintkezési útvonalát. „Munkája során nagyon kevés emberrel tartózkodott egy légtérben, és szerencsére nem érintkezett senkivel. A biztonsági előírásokat betartotta, szájmaszkot viselt, az épületben feleslegesen nem közlekedett” – írja levelében a vezérigazgató. Azokat, akik egy légtérben dolgoztak az illetővel karanténra kötelezték, és tesztnek is alávetik őket.

Az MTVA Kunigunda úti épületében már korábban elrendelték a szájmaszk használatát, és arra kérték az ott dolgozókat, hogy rendszeresen fertőtlenítsék a munkaállomásukat, és felszólították őket arra, hogy ha valamelyik hozzátartozójuknak, lakótársuknak tünetei vannak, akkor maradjanak otthon. Azok, akiknek nem kell a stúdióban tartózkodniuk, otthonról dolgoznak, hogy így is csökkentsék az érintkezést.

Március 10-én egyszer már felmerült a gyanú, hogy az egyik közmédiában dolgozó ember elkapta a koronavírust, de akkor a teszt negatív lett.

Legnépszerűbb cikkeink