Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kim Dzsong Un előkerült

Létrehozva:

Bár az sem biztos, hogy eltűnt egyáltalán. Amerika szerint az észak-koreai vezető teljes mértékben kézben tartja országa haderejét és atomprogramját. A szír elnöknek az észak-koreai diktátor köszönőlevelet írt.

Ezzel azokra a sajtóhírekre reagáltak, amelyek szerint Kim Dzsong Un komoly szív- és érrendszeri műtéten esett át és súlyos az állapota.

John Hyten tábornok, a bizottság helyettes vezetője szerint a Pentagonnak semmiféle olyan jellegű információja nincs, amely azt támasztaná alá, hogy Kim Dzsong Un ne uralná a helyzetet. Erről csak sajtóhírek vannak – mondta az MTI. A tábornok leszögezte, hogy az amerikai hírszerzés információi alapján sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a sajtóhíreket.

Amerika abból indul ki, hogy Kim Dzsong Un még mindig teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja az észak-koreai atomprogramot és az észak-koreai haderőt.

Mind e mellé arról is érkeztek hírek, hogy Kim Dzsong Un üzenetet küldött szerdán Bassár el-Aszadnak, Szíria elnökének, amiben köszönetet mondott neki, mert felköszöntette országát az 1994-ben elhunyt Kim Ir Szen 108. születésnapjának évfordulója alkalmából – közölte a KCNA állami hírügynökség. A kommunista állam hírügynöksége hozzátette, hogy Kim Dzsong Un hitet tett a két ország régi baráti kapcsolatának fejlesztése mellett, amelyet még a korábbi szíriai és észak-koreai vezetők alapoztak meg.

Keddre virradóra keltek szárnyra arról hírek, hogy Kim Dzsong Un állítólag szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át, és a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosban lábadozik. A CNN azt állította, hogy az észak-koreai vezető „nagy veszélyben van”. Hivatalos forrásból ezt Washingtonban nem erősítették meg.

Donald Trump amerikai elnök a kedden este a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva szintén úgy fogalmazott, hogy a sajtóban megjelent hírek aggasztóak ugyan, de „ezeket senki nem erősítette meg „. Az elnök hozzátette, hogy a hír a CNN-től származik, amelyet ő nem tart megbízható forrásnak. Mindazonáltal leszögezte: reméli, Kim Dzsong Un „jó egészségnek örvend”, és „sok szerencsét” kívánt neki.

Legnépszerűbb cikkeink