Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Megússzuk vagy épp robban a járvány?

Létrehozva:

„A halálesetek és a fertőzések száma várhatóan már nem fog drasztikusan emelkedni” – mondja a Semmelweis Egyetem rektora. „Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van” – mondja a tisztifőorvos.

Az Operatív Törzs honlapján nem tünteti fel, napi tájékoztatójában nem említi, hogy az elmúlt 24 óra alatt hány új páciensnél diagnosztizálták a betegséget – mindössze az éppen aktuális betegszámot közlik. Olyan adatsort sem közölnek, amelyen látszódna a napi esetszám változása. Ezzel szemben a John Hopkins Egyetem által üzemeltetett oldalon könnyű hozzájutni ehhez az információhoz. Vasárnap reggelre – ahogy azt a Pesti Hírlap is megírta – 82-vel bővült a betegek száma.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora pénteken, a pestisracok.hu-nak nyilatkozva kijelentette: „Az adatok azt mutatják, hogy az itthoni intézkedéseknek és a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően szép lassan a »plató-fázisba« érkezünk … Az esetünkben ez azt jelenti, hogy a halálesetek és a fertőzések száma várhatóan már nem fog drasztikusan emelkedni.”

Ezzel szemben Müller Cecília tisztifőorvos vasárnapi tájékoztatóján azt mondta: „Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van.”

Az ellentmondással kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az Operatív Törzsnek.

Legnépszerűbb cikkeink