Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Máris változhat a bérkiegészítés rendszere

Létrehozva:

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy nyilatkozott az Indexnek: elképzelhető, hogy már a jövő hét elején módosít bérkiegészítési rendszerén a kormány.

Múlt héten jelentették be, hogy Magyarországon bevezetésre kerül az állami bérkiegészítés a munkahelyek megmentésére – a sokat kritizált rendszer a kieső munkabérek 70 százalékát állná, 74 ezer forintot adna egy hónapban egy főnek maximum – írja az index.

A német Kurzarbeithez hasonló munkahelyvédelmi program részleteit Palkovics László ismertette, kérdések azonban még mindig maradtak. Nem volt egyértelmű kik jogosultak valóban a támogatásra és, hogy a home office-ban dolgozók után is fizet-e az állam. Mindez azért lehet fontos, mert a támogatás utólag jár és addig is meg kell finanszírozni a dolgozók bérét.

A gazdaságvédelmi akciótervet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egy 18 oldalas szakmai anyagban véleményezte. Parragh László, az MKIK elnöke a lapnak elmondta, hogy jelenleg is zajlik a közös szakmai munka a gazdaságvédelmi akciótervért felelős Innovációs és Technológiai Minisztériummal, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy már a jövő hét elején egy újragondolt állami stratégiát fog bejelenteni a kormány a cégek és munkahelyek megsegítésére.

Legnépszerűbb cikkeink