Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Felhívtak, hogy haza kell küldeniük a férjemet, mert kiürítik a kórházat”

Létrehozva:

Sokakat hazaküldenek a kórházakból, hogy helyet csináljanak a koronavírusos betegek esetleges rohamának. Az intézkedés sok családot szinte megoldhatatlan helyzetbe hoz. Interjúalanyunk idős, beteg férjét várja haza.

„Felhívtak, hogy haza kell küldeniük, mert kiürítik a kórházat”– kezdi történetét egy hölgy a Pesti Hírlapnak, aki péntekre várja, hogy kötelező ágyfelszabadítás miatt a mentők hazaszállítsák a férjét. „Éppen takarítok, húzogatom a bútorokat, nem tudom, hogy fér be. Nem tud mozogni. Combnyaktörése volt, daganata van és magas vérnyomása. Pár hónapja elesett itthon hajnalban, rosszul lett, este 11-ig küzdöttek az életéért.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökéget vezető miniszter azt mondta a Kormányinfón, csak azokat küldik el, akiknek nincs szüksége kórházi, aktív ellátásra. Az is kiderült csütörtökön, hogy az állam idősek otthonaiba is küldene a kórházakból le nem tesztelt betegeket, pedig felvételi zárlat van.

„Hazahoztam a kórházból és másnap már visszakerült, hatszor vittem eddig vissza, háromszor kellett újraéleszteni. Látogatási tilalom miatt március 8. óta nem láttam a férjemet, két nappal később kaptam meg az eredményt, hogy rosszindulatú daganata van, amit még nem mertem elmondani neki. Nem tudom milyen állapotban van, hogy hozzák haza.

Most hazaküldik meghalni, vagy mi van?”

Bár nem kéri, nevét, lakhelyét és minden olyan információt, amely alapján beazonosítható lehet nem közlünk, vagy megváltoztattunk. Mint mondja: „mindenki tudja a környéken kik vagyunk és miben vagyunk, ez egy nagyon összetartó közösség”.

„Amikor utoljára találkoztunk, megfogta a kezemet és azt mondta: boldog nőnapot! Szerintem ez tart életben” – mondja. „Sok erőt kívánok önöknek!” – mondom én és leteszem a telefont.

(Nyitóképünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink