Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Aki tünetmentes, az ne szedjen gyógyszert!

Létrehozva:

Minden ötödik áldozat idősotthonokból került ki, rendőrök fogadhatják az érettségizőket az iskolákban. Operatív Törzs, péntek.

Hat tantárgy kivételével megoldható, hogy csak írásbeli érettségik legyenek – kezdte az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóját Maruzsa Zoltán államtitkár. A kivételek közt szerepel a testnevelés, a hittan és a népművészet. Fontos változás, hogy az emelt szintű nyelvi érettségik 60 százalék feletti eredménnyel beszámíthatóak nyelvvizsgának, annak ellenére is, hogy ezek szóbeli része is elmarad. Eredetileg 4000 felügyelőtanárra lett volna szükség az írásbeli vizsgákhoz, a távolságtartási szabályok – legfeljebb 10 diák egy teremben – viszont 6000 tanár jelenlétét követelik. A rendőrök nemcsak az iskolák környékén oszlathatják fel a csoportosulásokat, hanem akár a folyosókon is. Az első héten a vizsgák a szokásos 8 óra helyett 9 órakor kezdődnek.

Az eddigi 156 áldozatból 31-en idősotthonból kerültek kórházba, ebből 18-an a Pesti útról – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos. Hozzátette: a magyar járványgörbe amennyire lehet, lapos. Jelenleg 847-en vannak kórházban az új koronavírus miatt, ebből 63-an lélegeztetőgépen. Müller a tünetmentes fertőzötteknek azt javasolta, ne szedjenek gyógyszert, helyette vitaminokat, folyadékpótlást és testmozgást javasolt.

Kiss Róbert rendőr alezredes a tájékoztató végén arra figyelmeztetett: a települések és kerületek önkormányzatai nem enyhíthetnek a kijárási korlátozás szabályain, csak szigoríthatnak.

Legnépszerűbb cikkeink