Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Óriási tűz volt Szombathelyen, rengeteg katasztrófaturista gyűlt össze

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: BM OKF/Ajka HTP/Facebook

Nagy területen gyulladt ki a város határában egy szeméttelep. A lakók és a környékbeliek a koronavírus ellenére kimentek, hogy lássák a lángokat, amiket tíz tűzoltóegység próbált a hajnali órákban is eloltani.

Szerda este közölte a katasztrófavédelem, hogy fanyesedék ég Szombathelyen, a Szent Gellért utcában. A tűz három hektárnyi területet érintett, a helyi és a közösségi média szerint is tömegek verődtek össze a város szélén, rengeteg volt a katasztrófaturista. Az embereket a közeli bevásárlóközpont parkolójába terelték a rendőrök, de a kijárási tilalom ellenére sokáig hagyták, hogy bámészkodjanak, aztán hazaküldték őket.

Szombathely polgármestere videót tett közzé a helyszínről:

Security Check Required

No Description

A vaol.hu beszámolója szerint „ezrével jöttek a lángokat megnézni a katasztrófaturisták” a környező utcákba, sokan családdal, kisgyerekekkel álltak be a tömegbe. Hozzáfűzték: a Körmendi úton lévő bevásárlóközpontok parkolóiból mintegy 300 autót és több száz gyalogost terelt ki a rendőrség, a Jáki úton pedig szintén hatalmas torlódás alakult ki, ott is több száz autós és gyalogos verődött össze a kijárási korlátozások ellenére.

Az oltásban a szombathelyi, a sárvári, a körmendi, a kapuvári, a zalaegerszegi, a soproni, a csepregi, a táplánszentkereszti, a horvátzsidányi és a vépi tűzoltók vesznek részt. A tűz nem érint közvetlenül lakott területet, személyi sérülésről nem tudni.

Legnépszerűbb cikkeink