Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

100 ezer forintot ad Terézváros a munkájukat elvesztőknek

Létrehozva:

Az VI. kerület önkormányzata úgy döntött, hogy támogatást ad azoknak a kerületi lakosoknak, akik a járvány miatt veszítették el a munkájukat.

A Terézváros melléd áll nevű kampány azoknak akar segíteni, akik krízishelyzetbe kerültek a járvány miatt. Az önkormányzat oldalán azt írják, hogy bár a kormányzati megszorítások miatt több milliárdos kieséssel számolnak, mégsem akarják magukra hagyni a kerület bajba jutottait.

Az állásvesztési támogatáson belül havonta 100 ezer forintot kapnak azok, akik március 11. után veszítették el a munkájukat. Ezt az összeget három hónapig folyósítják az arra rászorulóknak. Ezt a pénzt igényelhetik azok is, akik ugyan már részesülnek álláskeresési támogatásban, de az nem haladja meg havonta a 100 ezer forintot. Ebben az esetben az önkormányzat azzal segít, hogy kipótolja a fennmaradó összeget.

Terézváros önkormányzata létrehozott egy krízistámogatást is, amit bajba jutott, alacsony jövedelmű családok és magánszemélyek vehetnek igénybe. Legfeljebb háromszor kérhető és az összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot.

Ezek mellett bérleti-díjtámogatást is nyújtanak azoknak, akik a nehéz időben nem tudják fizetni az albérletüket. Olyan alacsony jövedelemmel rendelkező kerületiek kérhetik, akik érvényes bérletidíj-szerződéssel rendelkeznek, és a vírus megjelenését követően vesztették el az állásukat. Ők a bérleti díj felét, de legfeljebb 50 ezer forintot kaphatnak.

A cégekről sem feledkeznek meg: a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak bérleti díjak átütemezésével akarnak segíteni. A cégeknek április 1. és június 30. között nem kell bérleti díjat fizetniük az önkormányzatnak; azt június 30-tól tizenkét egyenlő részletben téríthetik meg, természetesen késedelmi kamat- és pótdíjmentesen.

A polgármester készen áll arra is, hogy a járványhelyzet alakulásától és a kormányzati döntésektől függően újabb intézkedéseket hozzon a terézvárosiak megsegítésére.

Válságkezelő alapjövedelmet az I. kerület is bevezetett, és a IX. kerület is támogatja az állásukat vesztett lakókat.

Legnépszerűbb cikkeink