Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Már egy dabasi idősek otthonában is felütötte fejét a koronavírus

Létrehozva:

Fotó: Google Maps

Az egyik lakó tesztje pozitív lett egy egyházi fenntartású, dabasi idősotthonban. A fertőzést vélhetően egy kórházban szerezte. Ez a nyolcadik idősek otthona Magyarországon, ahol találtak fertőzöttet. 

„A Zárdakert Idősek Otthonában egy fekvőbeteg ellátó gyógyintézetből visszaérkezett lakó esetében felmerült a koronavírus gyanúja. A kezdetekben tünetmentes lakót az érvényben lévő protokollok alapján az intézmény munkatársai mindvégig védőruhában, szigorú izoláció mellett látták el, majd a pontos diagnózis és a szakszerű egészségügyi ellátás érdekében intézkedtek kórházba kerüléséről. Kórházba kerülést követően a koronavírus-teszt pozitív eredményt mutatott” – tudta meg az ATV Kocsis Edinától, a Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthona intézményvezetőjétől.

„Nehéz elkülöníteni a telített idősotthonokban a kórházból visszatérő lakókat, de a két dabasi idősek otthona megpróbálja a lehetetlent” – nyilatkozta Kőszegi Zoltán polgármester a DabasTV műsorában április 15-én. Mint említette, a szűrések országosan is elkezdődtek az idősotthonokban, de problémát jelent, hogy ennek megszervezése idő, nem lehet tudni, hogy egy-két nap, vagy két-három hét alatt végeznek vele, és ez alatt sok minden megtörténhet. A polgármesternek az interjú pillanatában még nem volt információja arról, hogy a dabasi szűrések között van-e pozitív.

Kőszegi Zoltán polgármester – koronavírussal kapcsolatos intézkedések Dabason – április 15.

No Description

Legnépszerűbb cikkeink