Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Két hét múlva tetőzhet a járvány hazánkban, jósolja egy amerikai szervezet

Létrehozva:

Négyszáznál több halott, április végi tetőzés Magyarországon – ezt jósolja az adatok alapján egy seattle-i egészségügyi statisztikai intézet a járvány lefutásával kapcsolatban. Ez jóval optimistább becslés, mint a kormányé. 

Két hét múlva tetőzik a járvány az áldozatok számát tekintve egy, az egészségügyi statisztikával és a mérőszámok kutatásával foglalkozó intézet, az IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) számításai szerint – írja az Euronews. Eszerint a fertőzéses betegek száma április 23-ig fog növekedni, utána csökkenő tendenciát mutat majd. Ha hihetünk az előrejelzésnek – ami nagyon jó volna –, a magyar kórházak kapacitása elegendő lesz a koronavírusos betegek ellátására.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök most pénteken arról beszélt, hogy 7500-8000 intenzív ágyra és lélegeztetőgépre lesz szükség, és csak 2000 készülék áll rendelkezésre, az IHME szerint mindössze 115 lélegeztetőkészülék kell majd. Igaz, az intenzív osztályon található ágyak száma csupán 440. A kormány most 500 lélegeztetőgépet vásárol Kínából 4,7 milliárd forintért.

Továbbá rossz hír, hogy az előrejelzés szerint augusztus 4-ig összesen 413 halálos áldozata lesz a koronavírusnak Magyarországon. Jelenleg hazánkban 99-en haltak meg a járvány következtében.

 

Legnépszerűbb cikkeink