Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A koronavírus tombol a vidéki idősotthonban is

Létrehozva:

A gondozottak több mint fele fertőzött a borsodnádasdi idősek otthonában – adta hírül Kormos Krisztián polgármester. Az intézmény állami fenntartású.

Nem csak fővárosi, de vidéki idősek otthonában is felütötte fejét a koronavírus-fertőzés. A háromezer fős lakosságú, Ózdtól 10 kilométerre található településen található idősotthon fenntartója a Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény.

„…tudomásunk szerint a tegnapelőtti napon valamennyi ellátottat és gondozót teszteltek a helyi – ismételten hangsúlyozom, hogy nem az önkormányzatunk fenntartásában működő – időskorúakat ellátó intézményben. A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez, amiről – nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről – elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött” – tette közzé Borsodnádasd Facebook-oldalán Kormos Krisztián, a település polgármestere. „Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik a 41 fős intézmény több, mint fele érintett. Amiért fontosnak tartom az Önök informálását: erre sincsenek biztos adataink, de nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be. […] Abban megerősítettek a hatóságok, hogy a tesztek folytatódnak – a kontakt-kutatás biztosított.” A polgármester egyúttal a szigorú kijárási korlátozások betartását kéri a lakosságtól.

Legnépszerűbb cikkeink