Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Már 198 igazolt koronavírus-fertőzött beteg van a Pesti úti idősek otthonában

Létrehozva:

8 beteg meghalt, és 120 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a pénteki napon Magyarországon, ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A 8 halálos áldozattal 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van – olvasható a koronavírusról szóló hivatalos tájékoztató honlapon.

Mint írják, továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában járunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon. Továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított.

Kiemelték:

„Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.”

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Legnépszerűbb cikkeink