Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony keményen visszaüzent Orbánnak

Létrehozva:

Kinek, mivel kéne megbirkóznia? Erről szól a miniszterelnök és a főpolgármester közötti szópárbaj – Karácsony Gergely azt írja, ő már jelzett az Emminek az idősotthonok miatt korábban, választ nem kapott.  

„Járvány idején sincs nagyon más a fejükben, mint hogy hogyan tudnának hatalomra kerülni, de egy idősotthon üzemeltetésével sem tudnak megbirkózni, mondjuk polgármesterként” – mondta Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióinterjújában, utalva a fővárosi fenntartású idősek otthonában kitört koronavírus-járványra.

Karácsony hivatalos facebook-oldalán üzent vissza, szerinte a kormánynak kéne megbirkóznia azzal a feladattal, hogy azonnali hatállyal elkezdjék az ország összes idősotthonának szűrését, beleértve nemcsak az önkormányzati, hanem a magán és az egyházi fenntartású intézményeket is, ez pedig a kormánynak lenne a dolga. Arról is írt, hogy a kórházak tesztelés nélkül küldtek vissza embereket idősotthonokba és hajléktalan-ellátásba.

Karácsony arra is kitért, hogy a kormány helyett a főváros saját hatáskörben, saját beszerzéssel kezdte el az idősotthonainak szűrését, ahogy fogalmazott „meg kéne birkózni ennek elfogadásával”.

Legnépszerűbb cikkeink