Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Drákói szigor – fagyi sincs húsvétkor Szombathelyen

Létrehozva:

Fotó: Szombathely MJV Facebook oldala

Megtiltották, hogy este 8 és reggel 6 óra között 18 éven aluliak legyenek az utcán Szombathelyen és Székesfehérváron. Előbbi polgármestere a fagylaltárusítást is tiltólistára tette. 

Szombathelyen és Székesfehérváron is szigorú intézkedéseket hoztak a polgármesterek. Mindkét vezető a Facebookon tette közzé új rendeletét, így a két városban mostantól

  • 18 éven alattiak nem tartózkodhatnak az utcán este 8 és másnap reggel 6 óra között – kivéve vészhelyzet esetén,
  • a gyógyszertárakon, benzinkutakon, élelmiszer- és dohányboltokon kívül más üzlet nem lehet nyitva,
  • sportolni csak egyedül lehet, és be kell tartani a másik embertől a 10 méteres távolságot. Székesfehérvár a sportolás helyét is korlátozza: csak a lakóhely 1000 méteres körzetében lehet kielégíteni a mozgásigényeket.

A szombathelyi polgármester, dr. Nemény András azt is elrendelte, hogy

  • a hosszú hétvégén tilos a fagylalt árusítása,
  • a Csónakázó-tó, a Sportliget, valamint a Parkerdő csak szabadidős célú gyalogos vagy kerékpáros igénybevétel miatt használható. Ezeken a helyeken kötelező a minimum másfél méter megtartása, kivéve azok, akik közös háztartásban élnek,
  • a Csónakázó-tó sétánya csakis az óramutató járásával megegyező irányban használható.
  • kötelező a védőmaszk viselése a sétányon, és a szigeten is, illetve az összes közparkban.

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András kötelezővé tette a szájmaszk viselését közterületen, és elrendelte, hogy a házi kedvenceket is csak a lakóhely 1000 méteres körzetében lehet sétáltatni maximum fél óráig. Közterületen csak egyedül, más személyektől 10 méteres távolságot tartva lehet tartózkodni. A húsvétra való tekintettel viszont azt megengedte, hogy a közterületen hitéleti tevékenységet végezzenek, de szigorúan csak egyedül.

Legnépszerűbb cikkeink