Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Deutsch Tamás szerint Karácsony tehet a fertőzöttek magas számáról

Létrehozva:

A fideszes európai parlamenti képviselő szerint a fővárosi önkormányzat miatt ugrott meg a koronavírussal fertőzöttek száma.

„210-zel ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, mert a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősek otthonában eddig már 151 igazolt koronavírus-fertőzött van. Karácsony Gergely főpolgármester, köszönjük” – írta ki Facebook-oldalára Deutsch Tamás.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van, és 7 elhunyt.

Karácsony Gergely korábban úgy reagált, szintén a Facebookon a Pesti úti idősek otthonáról szóló hírekre, hogy „A Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a fővárosi önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A vizsgálat azt állapította meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek. A hitvány számítók, akik emberek életével, sőt halálából akarnak politikai hasznot húzni, nem is a mi munkánkat kérdőjelezik meg, hanem valójában olyan áldozatkész gondozókba, szociális munkásokba rúgnak bele, akik akár az intézménybe való beköltözéssel óvják azok egészségét, akiket ápolnak, gondoznak. Köszönet nekik! A hazug senkiházik pedig szégyelljék magukat!”

Deutsch Tamás felelősséget firtató bejegyzése alatt a nyilvános hozzászólások vegyesek. Van, aki az „alkalmatlan” Karácsony eltávolítását követeli, és van, aki szerint nem a főváros, hanem a kormány tartotta vissza a rendelkezésre álló védőfelszereléseket, hozzátéve, hogy „ilyen nagy létszámú
idősek otthonának eleve nem szabadna működnie, mert békeidőben is embertelen körülmények lehetnek ott. Viszont nem Karácsony volt az, aki az elmúlt 10 évben építhetett volna 5 kisebb otthont helyette.” Más szerint „Ez éppolyan buta és aljas megszólalás, mint aki az országban előforduló összes megbetegedést Orbánnak köszöni meg…”

Legnépszerűbb cikkeink