Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A dohányboltok is 3-kor zárnak, nő a rendőri jelenlét az utcákon

Létrehozva:

Az Operatív Törzs rövid, 20 perces pénteki tájékoztatójában nagyrészt az idősotthonokról beszélt.

A Pesti úti idősek otthonában kirobbant gócpontnak köszönhető, hogy az elmúlt napon rekordot jelentő 210 új fertőzöttet regisztráltak – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos. Elrendelte, hogy az idősotthonok egészségügyi ellátását országszerte folyamatosan biztosítsák, ebbe pedig beletartozik a gondozottak és ápolók rendszeres hőmérőzése is. A Pesti úti mellett a Rózsa úti otthonban is 7 fertőzöttet regisztráltak, de az ottani gondozottak és ápolók tesztjeinek értékelése még folyamatban van. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem minden magánlaborban végzett teszt számít bele a hivatalosan regisztrált fertőzöttek számába.

Vége a dohányboltok körüli csoportosulásnak

Lakatos Tibor rendőr alezredes először megismételte Orbán Viktor tegnapi bejelentését a kijárási korlátozás meghosszabbításáról. Elmondta azt is, hogy a polgármesterek hétfőn 24 óráig szigorúbb kijárási feltételeket is meghatározhatnak a rendeletben lévőknél, a piacok nyitvatartását pedig a települések, kerületek önkormányzatai alakíthatják ki. Hozzátette: mától a dohányboltoknak is be kell zárniuk délután 3-kor, mert csoportképző helyeknek számítanak.

Az elmúlt napon 1255 intézkedést hajtottak végre a kijárási korlátozást megszegőkkel szemben, ebből 665 eset figyelmeztetéssel zárult. Lakatos felhívta a figyelmet arra is, hogy előfordulhat, a járókelőknek számot kell adniuk egy rendőrnek arról, miért hagyták el az otthonukat. Ha nem tudják igazolni, hogy a rendeletben megfogalmazott kivételek miatt, akkor pedig figyelmeztetéssel, helyszíni bírsággal, vagy akár szabálysértési eljárással is sújthatják őket.

Legnépszerűbb cikkeink