Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem talált problémát az állam a fővárosi idősotthonokban

Létrehozva:

Fotó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala

Rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban a Fővárosi Védelmi Bizottság, hiányosságot nem állapítottak meg. 

A fővárosi kormánymegbízott, Sára Botond megbízásából a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A vizsgálat az intézmények alapműködésével kapcsolatban semmiféle hiányosságot nem állapított meg ‒ derül ki a Főpolgármesteri Hivatal szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

Egy esetben az ismert tényt igazolta vissza a vizsgálat: a szükséges mennyiségű védőfelszerelés beszerzéséhez az anyagi forrás rendelkezésre áll, a beszerzések folyamatosak, de a szállítók a folyamatos igényeket nem tudják kielégíteni ‒ írja a Főpolgármesteri Hivatal. A Fővárosi Önkormányzat és az intézmények is folyamatosan szerzik be a védekezéshez szükséges eszközöket, a védőfelszerelések beszerzése ügyében a főpolgármester több esetben a kormányhoz is fordult.

Karácsony a vizsgálat eredményéről a hivatalos Facebook-oldalán is hírt adott, egyúttal üzent azoknak, akik szerinte politikai tőkét akarnak kovácsolni az idős gondozottak halálából: „A hitvány számítók, akik emberek életével, sőt halálából akarnak politikai hasznot húzni, nem is a mi munkánkat kérdőjelezik meg, hanem valójában olyan áldozatkész gondozókba, szociális munkásokba rúgnak bele, akik akár az intézménybe való beköltözéssel óvják azok egészségét, akiket ápolnak, gondoznak. Köszönet nekik! A hazug senkiházik pedig szégyelljék magukat!”

Legnépszerűbb cikkeink