Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A Párizsban élők negyede elhagyta a várost

Létrehozva:

Fotó:Alain Jocard / AFP

600 ezren keltek útra a kijárási korlátozások hírére, a síparadicsomok is kiürültek.

A francia statisztikai hivatal (INSEE) egy mobilszolgáltató adataiból készített kutatást, amiből kiderült, hogy 600 ezren hagyták el Párizst a karantén bevezetése óta. A legtöbben Normandiába, Bretagne-ba, Burgundiába, vagy az ország középső részére távoztak.

Körülbelül 400 ezer távozó diák, vagy külföldi, akik albérletben vagy kollégiumban éltek Párizsban, ők a március 17-ei karantén bejelentése előtt már elhagyták a fővárost. 200 ezren viszont olyan párizsiak, akik a vidéki házaikba menekültek a karantén idejére, ők teszik ki a párizsi körgyűrűn belül élők 12 százalékát. A 67 milliós Franciaországban összesen másfél millióan töltik a lakhelyüktől távol a karantént.

Március 15-én a síparadicsomokat is bezárták Franciaországban. A mobilszolgáltatók adatai szerint a bejelentés után kiürültek a hegyvidéki megyék, az Alpok megyéinek lakossága 38-43 százalékkal csökkent, és a Pireneusokból is sokan távoztak.

Franciaországban szerdán lépte át a tízezret az áldozatok száma, összesen 10 869 ember veszítette életét a koronavírus miatt.

Legnépszerűbb cikkeink