Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Szellemes megoldás segít a II. kerületben az elárvult mikuláscsomagok helyzetén

Létrehozva:

A II. kerület új feladatot talált a parkolási csekkek csomagolásának.

„A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat követel” – írta ki Őrsi Gergely II. kerületi MSZP-s polgármester a hivatalos Facebook-oldalára egy kép kíséretében, amely a köznyelvben „Mikuláscsomagnak” hívott, a pótdíjcsekkeket védő műanyag tasak kreatív újrahasznosításáról tanúskodik. A zacskók a fizetési felszólítás helyett ezúttal védőmaszkokat tartalmaznak.

Őrsi egyúttal bejelentette, hogy nem csak a parkolási bírságok csomagolásának, de a parkolóőröknek is új feladatokat fognak biztosítani a kerületben – miután a kormány rendeletben törölte el a közterületi parkolási díjakat, a parkolóőröknek is új feladatot kellett találni. Ők a szociális ellátásban, idős szomszédaik ellátásában, bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban fognak segíteni, e mellett segítenek majd a parkokat, játszótereket ellenőrizni a zsúfoltság elkerülése érdekében.

Budapesten több kerület – többek között Ferencváros – vezetése is úgy reagált a bejelentésre, hogy válság idején nem fognak alkalmazottakat elbocsátani, a parkolási cégek alkalmazottainak a vírus elleni védekezésben próbálnak ideiglenes feladatokat biztosítani.

Legnépszerűbb cikkeink