Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony Gergely is ott lesz a sorsdöntő kormányülésen

Létrehozva:

Fotó: Bielik István

Szombaton lejár a kijárási korlátozás, szerdán dönt a kormány arról, hogyan tovább. A kormányülésen képviseltetik magukat a megyei jogú városok és a főváros is.

Karácsony Gergely főpolgármester és a megyei jogú városok képviseletében Szita Károly kaposvári polgármester is ott lesz azon a szerdai kormányülésen, amelyen arról születik döntés, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást, avagy valahol szigorítanak vagy enyhítenek-e rajta.

Pár napja az Operatív Törzs tájékoztatóin arról hallani, a fővárosban és Pest megyében van a fertőzöttek kétharmada, és az emberek a jó idő és a parkolás ingyenessé tétele miatt nem tartják be a karantén szabályait, fegyelmezetlenek. Félő, hogy húsvétkor sokan nem állják majd meg, hogy meglátogassák szeretteiket.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte az MTI-vel: szombaton járnak le a koronavírus-járvány miatt két hétre bevezetett kijárási korlátozások, és a szerdai kormányülésen kell dönteni arról, hogy milyen intézkedéseket tartanak fenn, illetve milyen további döntésekre van szükség a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében. Ebben a kormány szeretné a helyhatóságok vezetőinek különösen a főváros és a nagyobb városok vezetőinek a véleményét ismerni, ezért hívták meg az ülésre a főpolgármestert és az MJVSZ elnökét mondta Gulyás Gergely.

Legnépszerűbb cikkeink