Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ingyenes parkolás: Fürjes Balázs szerint az Operatív Törzs téved

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Vagy hazudik – erre lehet következtetni az államtitkár Twitterre kitett bejegyzéseiből.

Nagy vita dúl, jó döntés volt-e a parkolások ingyenessé tétele közterületen az egész országnak vagy sem. Az ellenzék, köztük sok polgármesterrel, azt mondja, káosz lesz, emberek tucatjainak bérét jelenti a parkolási bevétel, Karácsony Gergely szerint megnőtt a forgalom, de erről számolt be Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is a Facebookon. És nőtt a szabálytalan parkolások száma is.

A kormány szerint nem nőtt meg a forgalom, a kieső bevétel pedig minimális. Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitteren három posztot is szentel a témának: azt írja, 10 százalékos növekedés volt csak a forgalomban, gyakorlatilag nincs változás, „ingyenes parkolással is negyede a megszokottnak. Aki mást mond: téved vagy füllent… és becsapja a budapestieket”.

Ki is mond mást? Például az Operatív Törzs. Müller Cecília országos tisztifőorvos kijelentette a hétfői tájékoztatón, hogy azt tapasztalták, megnőtt az autós forgalom, az emberek szabadságként értelmezik az ingyenes parkolási lehetőséget.

Legnépszerűbb cikkeink