Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Naponta 4000-en veszítik el a munkájukat

Létrehozva:

A minisztériumok mellett a pártoktól, a bankoktól, a multinacionális üzletláncoktól és az önkormányzatoktól is von el pénzt a kormány – jelentette be Gulyás Gergely miniszter.

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként eddig 380 milliárd forintot költött el a kormány, a költségkeret pedig felülről nyitott, vagyis annyi pénz áll rendelkezésre, amennyire szükség van – mondta Gulyás Gergely kabinetminiszter a szombati Kormányinfón. Hozzátette: a kormány hozzányúlt az idei költségvetéshez, ennek keretében 1345 milliárdot csoportosított át a minisztériumoktól.

Máshonnan is igyekszik pénzhez jutni a kabinet:

 

  • a pártok állami támogatását 50 százalékkal csökkentik, ez 1,2 milliárdos spórolást jelent,
  • a multinacionális kereskedelmi láncokra ismét különadót vetnek ki, amiből 36 milliárdot akarnak beszedni,
  • a bankok szintén különadót kell fizetniük, összesen 55 milliárd értékben,
  • az önkormányzatoktól pedig a gépjárművek súlyadójának nagyobb részét vonja el a kormány 30 milliárd értékben.

 

Gulyás bejelentette: a nyár elején az egészségügyben dolgozók bruttó 500 ezer forintos pluszpénzt kapnak. Mindez 70 milliárd forintba kerül a központi költségvetésnek.

A miniszter elmondta: naponta 4000-rel emelkedik az állástalanok száma április eleje óta, eddig összesen 30 ezren vesztették el a munkájukat.

Gulyás, részleteket nem ismertetve, bejelentette: a készülő gazdasági akcióterv a GDP 18-22 százalékának megfelelő mértékű lesz. Ez nagyjából 8-10 ezer milliárd forintot jelent.

 

Legnépszerűbb cikkeink