Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Öt koronavírusos betegre leltek egy fővárosi idősotthonban

Létrehozva:

A Pesti Úti Idősek Otthonáról van szó, a betegek kórházban, 13 embert elkülönítettek.

Öt lakót koronavírusos megbetegedés gyanújával szállítottak kórházba csütörtökön, olvasható a főváros által kiadott közleményben, a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonából, miután egy beteg bizonyítottan betegnek bizonyult. Ő annak ellenére megfertőződött, hogy a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetésével egy időben azonnal látogatási tilalmat rendeltek el az idősotthonokban, valószínűleg a tilalom előtt történt a fertőződése. Kiderült, mind az öten betegek, további 13 lakót elkülönítettek.

A fenntartó Fővárosi Önkormányzat valamennyi a zárlat alatt szükséges eszközt az intézmény rendelkezésére bocsátotta, egyidejűleg intézkedett az intézményben dolgozók szűréséről. Jelenleg hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nincs az intézményben. A X. kerületi tisztifőorvos az intézményben azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

A Fővárosi Önkormányzat egy magánlabor segítségével azonnal 200 teszt levételéről intézkedett, mind az ellátó szociális dolgozók, illetve a szükséges körben a bentlakók körében.

A szociális otthonokba csak negatív lelettel engednek vissza koronavírusos betegeket.

Legnépszerűbb cikkeink