Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

60 ezerért reklámoznak egy liter kézfertőtlenítőt

Létrehozva:

Illusztráció: Shutterstock

Az ATV-nél nem tudták, hogy mi lesz az élő műsorban, eddig ékszereket reklámozott náluk az Ékszer TV.

Felkerült egy videó a YouTube-ra, amelyben egy klasszikus nézőátverős, lehúzós betelefonálós műsor részlete látható. A drámai zene alatt a műsorvezető még drámaibb hangon hívja fel a figyelmet arra, hogy készlethiány van kézfertőtlenítőből, és elnézést kér azoktól a nézőktől, akiknek nem jut belőle. Az érdeklődést tekintve történelmi pillanatot emleget, és közli, kész csoda, hogy 100 csomagot el tudtak hozni, de dolgoznak rajta, hogy a következő időszakban tudjanak belőle szerezni még.

A csomag tartalma 3 darab 300 ml-es kéztisztító zselé, amelynek a műsor szerint az induló ára 59 899 forint, és ehhez még hozzájön 1370 forint postaköltség is. Végül 11 970 forintos (plusz postaköltség) áron keltek el a 900 ml-t tartalmazó csomagok.

Gyors keresés után az derül ki az interneten, hogy 1 liter kézfertőtlenítőt már 1500 forintért is meg lehet vásárolni a gyógyszertárakban.

Kérdéseinkkel megkerestük az ATV-t, a sajtóosztályról azt a választ kaptuk, hogy a műsor reklám volt, és előzetesen nem tudták, hogy az élőben sugárzott reklámműsor mit fog tartalmazni. Németh S. Szilárd, a tévé általános vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy utólag elhatárolódik-e, illetve etikailag aggályosnak tartja-e a reklámot, azt válaszolta, hogy nem nyilatkozik a kérdésben.

Kérdéseinket elküldtük az Ékszer TV-nek, mint reklámozónak, a fogyasztóvédelemért felelős kormányhivatalnak, az Operatív Törzsnek, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is. Amint válaszokat kapunk, frissítjük a cikket.

Legnépszerűbb cikkeink