Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Aki itt nem motivált, az menjen haza!

Létrehozva:

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Ma este Telkiben kezdi meg az összetartást a győri olimpiai selejtezőre készülő női kézilabda-válogatottunk.

A csapatot irányító szövetségi kapitányi páros győri tagja, Danyi Gábor a Pesti Hírlapnak beszélt a felkészülés menetéről, és arról is, hogyan alakul a munkamegosztás Elek Gáborral.

– A magyar kézilabda példaértékű konszenzusának, a szövetség, a klubok, a játékosok, az edzők támogatásának köszönhető, hogy plusz egy hétig készülhetünk a csapattal. Szombatig leszünk Telkiben, vasárnap Győrben folytatjuk.

Danyi Gábortól megtudtuk azt is, folyamatosan kommunikálnak Elek Gáborral, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen a munka a felkészülés, valamint a győri torna ideje alatt is.

– Napi kapcsolatban vagyunk, átbeszéltük az alapelveket, hogy mik lesznek a fő munkamódszerek, kinek mi a feladata. Ez alapján én a védekezésért, ő pedig a támadásért lesz felelős. Természetesen mindenről egyeztetünk, de adódhatnak olyan helyzetek a meccsek alatt, amikor egy embernek kell döntenie. Az edzések is ennek szellemében zajlanak, vagyis ha a támadó részt gyakoroljuk, akkor Gábor irányítja a lányokat, ha a védekezést, akkor én.

A szűkített keretben kilenc ferencvárosi játékos szerepel, ez nagyban meghatározza a stratégiát.

– Gábor dolgozik a válogatott magját adó Fradival nap mint nap, értelmetlen lenne új dolgokat bevezetni. Habár van, amiről más az elképzelésem, de erre sem idő, sem lehetőség nincs most, a meglévőből kell kihozni a legjobbat. Nagyon lelkes vagyok, mert hatalmas lehetőség előtt állunk, aki itt nem motivált, az menjen haza.

Danyi Gáborék egyelőre nem foglalkoznak azzal, hogy a koronavírus milyen szinten szólhat bele a selejtező menetébe, arra készülnek, hogy a szerb és az orosz válogatott közül az egyiket megverjék.

– Ha zárt kapuk mögött, akkor úgy, ha szurkolók előtt, akkor úgy fogunk játszani. A lényeg, hogy a szerbek és az oroszok közül az egyik csapatot legyőzzük, ha törik, ha szakad, mert ha hazai pályán ezt nem tudjuk elérni, akkor nincs keresnivalónk az olimpián.

Az olimpiai selejtező tervezett menetrendje

Március 20., péntek

17.00: Magyarország–Kazahsztán

20.00: Oroszország–Szerbia

Március 21., szombat

17.30: Magyarország–Szerbia

20.30: Oroszország–Kazahsztán

Március 22., vasárnap

17.30: Szerbia–Kazahsztán

20.30: Magyarország–Oroszország

Legnépszerűbb cikkeink