Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A húspápa, az ügyvéd és a fideszes honatya

Létrehozva:

A húspápának nevezett Piero Pini adócsalási ügye V. Tamás szolnoki ügyvéd révén kapcsolódhat ahhoz az eljáráshoz, amelyet Boldog István fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó ügyhöz – tudta meg lapunk.

Piero Pinit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják. Az olasz üzletember, a kiskunfélegyházi húsipari cég, a Hungary-Meat Kft. tulajdonosa tavaly márciusban került a rácsok mögé. A gyanú szerint Pini és társai munkaerő-kölcsönzés során a béreket feketén, fiktív számlák kiállításával fizették ki, ezzel a költségvetésnek több mint 315 millió forint kárt okoztak. Pini 2019 novemberében óvadék letétele nélkül szabadult.

De az ügy nem merült feledésbe. Február végén további hét embert fogtak el, köztük egy szolnoki ügyvédet, V. Tamást. A Pesti Hírlap információi szerint a férfi komoly összegeket kölcsönzött uzsorára. Egy vállalkozónak például – úgy tudjuk – 100 millió forintot adott, majd 350 milliót kapott vissza. Ezt megerősíti a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség lapunknak adott tájékoztatása is, amely szerint a szolnoki ügyvédet az adócsaláson kívül jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettével és hamis tanúzásra felhívás bűntettével is gyanúsítják.

A szálak F. Petráig érnek

V. Tamásról egyik ismerőse – neve elhallgatását kérve – azt mondta, hogy az ügyvéd kapcsolatban állt azzal az F. Petrával, aki a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselőjének, Boldog Istvánnak a bizalmasa. A nőt azért tartóztatták le, mert a hatóságok gyanúja szerint – mint korábban megírtuk – választókerületének települései csak akkor kaphattak európai uniós forrásokat, ha a polgármesterek hajlandóak voltak az általa megnevezett cégeknek munkát juttatni. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódik többek között hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

Tudomásunk szerint a V. Tamástól lefoglalt dokumentumok között előkerült egy kölcsönszerződés is. Ezt az ügyvéd az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei település vezetőjével kötötte. Akit aztán ezzel az irattal zsaroltak meg, mert nem akart az F. Petra és társai által működtetett rendszerben részt venni. Értesüléseink szerint a településvezetőt választás elé állították: vagy belemegy a játékba, és ő is segíti működtetni a közpénzpénz-szivattyút, vagy felhasználják a kölcsönszerződést és ellehetetlenítik.

Egy törökszentmiklósi cukrászda teraszán zajlott az a beszélgetés, amelynek egyik résztvevője az ügyvéd ügyének másik gyanúsítottja, K. Péter volt. Itt mondták a településvezetőnek, hogy a Főnök (Boldog István) átveszi az irányítást két pályázat esetében, és ha a polgármester jól viselkedik, akkor újabbakat hoz, ha nem, akkor átviszi más településekre.

Legnépszerűbb cikkeink