Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egyre közelebb a végső búcsú

Létrehozva:

Ötödik vállműtéte után Tokiótól végleg elköszönt, de szeretné versennyel befejezni pályafutását London olimpiai bajnok magyar tornásza.

Legutóbb tavaly novemberben műtötték a vállát, azóta – ahogy fogalmaz – unalmas rutinban telnek a napjai. Edzései mennyisége a rehabilitáció alatt a felére csökkent, gyógytornával, edzőtermi erősítéssel és fokozatos támaszos terheléssel építi vissza izomzatát, mondta el lapunknak az idén 35. életévét betöltő Berki Krisztián.

– Márciusban próbálhatom ki magam a szeren, a következő hetekben dől el, hogyan néz ki a vége. Május végén lesz az Európa-bajnokság Bakuban, jó lenne versennyel búcsúzni. A vállam a rehabon jól viselkedik, de még nem tudni, élesben hogyan reagál a terhelésre. Nem akarok minden áron versenyezni és belerokkanni, mert utána kezdődik a következő életem, amit nem szeretnék fájdalmakkal küzdve élni – mondta lapunknak az olimpiai bajnok.

Berki beszélt arról is, hosszú hullámvölgy ér véget számára az idén azzal, hogy befejeződik profi sportolói karrierje. A hogyan azonban csak akkor lesz biztos, ha újra lovon edzhet.

– Ez egy hosszú folyamat volt, a 2017-ben jelentkező vállsérülésekkel kezdődött minden. Akkor még hittem benne, hogy ott lehetek az olimpián, de telt-múlt az idő, eljutottunk a kvalifikációig, és mindig akadályokba ütköztünk. A világbajnokság előtti sérülésemkor tudatosult bennem, hogy Tokiót is el kell engednem, ahogy korábban Riót és Pekinget is. De nem bánok semmit, hiszen olimpiai bajnok vagyok. Hamarosan kiderül, hogy tudunk-e tovább haladni. Csak olyan versennyel szeretnék búcsúzni, amire normálisan fel tudok készülni.

Berki Krisztián az idő múlását és teste reagálását mostanra elfogadta, annyira, hogy már készül a civil életére.

– A végletekig nem akarok elmenni, mert az elmúlt két évem olyan fájdalmakkal teli volt, hogy az már kihatott a civil életemre is. Júniusban diplomázom a Debreceni Egyetem sportszervező szakán. Szeretnék a torna közelében maradni, hogy milyen minőségben, az még kérdőjel.

Legnépszerűbb cikkeink