Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nyomkövetővel ellenőrizhetjük kutyánkat, macskánkat

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Minden kutya- és macskatartó számára igazi rémálom, ha eltűnik a házi kedvence. Ez augusztus 20-án vagy szilveszterkor hatványozottan igaz, de bármikor megtörténhet, hogy egy négylábú valahová beszorul, beesik vagy véletlenül bezárják.

Erre már sokféle megoldást próbáltak találni a chipektől vagy teljesen elzárt kertkerítéstől kezdve, de egyik sem „bombabiztos”. Egy magyar telekommunikációs társaság speciális, a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot kínál a célra.

Nyakörvre erősíthető nyomkövetőről van szó, mellyel egy alkalmazás segítségével megállapítható a négylábúak pontos helyzete. Az eszköz GPS-helymeghatározó adatokat továbbít a gazdi okostelefonjára, amelyen szinte valós időben láthatóvá válik, merre jár a háziállatunk. Az alkalmazás tulajdonképpen az olyan okostelefonos applikációk továbbfejlesztése, amellyel például aggódó szülők figyelik gyermeküket, hogy éppen merre jár.

Az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget speciális díjcsomagban kínálja a cég pár száz forintos havidíjért, akár roaming helyzetben is.

A nyakörv elvileg minden négylábúra jó, viszont megfontolandó, hogy a macskák szeretnek gyakran szűk helyekre is beférkőzni, vagy akár fára mászni, ezért félő, hogy emiatt a nyakörvük fennakadhat valahol, így számukra nem biztos, hogy ez ideális megoldás.

Legnépszerűbb cikkeink