Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Vérengzés, 11 halott Németországban

Létrehozva:

Szélsőséges nézeteket valló férfi lövöldözött egy német kisvárosban, kilenc ember halt meg, sok a sérült. Később az elkövetőt is megtalálták holtan, és vele egy lakásban egy másik holttestet is.

Szerda este egy férfi lelőtt kilenc embert a Frankfurttól 25 km-re található Hanau kisvárosban egy vízipipabárnál, illetve egy kávézónál. A német sajtó úgy értesült, az elkövető, akit később szintén holtan találtak apja lakásában (ahol egy tizedik holttestet is találtak), berontott a helyiségbe és lövöldözni kezdett. A Bild német napilap szerint szélsőjobboldali nézeteket vallott a 43 éves, német állampolgárságú támadó, Tobias R.

Fotó: Boris Rossler / AFP

Az áldozatok kurd nemzetiségűek a helyi sajtó információi szerint, a hely törzsvendégei voltak, kettejük pedig alkalmazott. Az elkövető indítéka nem ismert, írja a BBC.
A Bild azt írja, az elkövető német állampolgár volt, engedéllyel tartott fegyvert, és tárakat és muníciót találtak az autójában. Négy nappal korábban Berlinben is lövöldözés volt, egy török színháznál egy embert lőttek le.

Legnépszerűbb cikkeink