Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Felismeri? Tegyen bejelentést – ha tud!

Létrehozva:

Nem könnyű segíteni a hatóság munkáját.

Rengeteg embert szeretne a rendőrség a lakosság segítségével elkapni. Egy olvasónk viszont hiába próbált meg többször is bejelentést tenni, visszapattantak az e-mailjei. Az általa próbált címek a körözésben az eljárást lefolytató szerv elérhetőségeként voltak megadva. Olyan megyei címek voltak, mint a kir.szerencsrk.dl@borsod.police.hu, kir.debrecenrk.dl@hajdu.police.hu, kir.budaorsrk.dl@pest.police.hu. A válasz az volt, hogy „a cím nem található vagy nem tud leveleket fogadni”.

Megkeresésünkre Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből azt a választ kaptuk, hogy az e-mail működik, aztán később telefonáltak, hogy észlelték, kívülről nem lehet írni rá. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről azt közölték, hogy tájékoztatás-kérésünket továbbították az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK), mert szerintük rendszerszintű a probléma. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pedig azt válaszolta, hogy nem az elfogatóparancsban megjelölt e-mailre kell írni, hanem a keresett személy fotója felett található piros sávra kattintva lehet kitölteni a bejelentő lapot és beküldeni hozzájuk.

Majd az ORFK Kommunikációs Szolgálata is jelezte, hogy „a körözésekkel kapcsolatos állampolgári bejelentéseket a rendőrség a körözési alportálon a „Felismeri? Tegyen bejelentést!” fülön keresztül elérhető bejelentő űrlapon várja”, de a 112 is jó megoldás.

A rendőség hangsúlyozta azt is, hogy a fenti „e-mail címek úgynevezett funkcionális elektronikus postacímek, amelyek nem állampolgári bejelentésekre szolgálnak”. Akkor mire?

(CSB)

Legnépszerűbb cikkeink